Infolinia: 58 769 77 38 kontakt@biutiq.pl
Koszyk jest pusty

Olej kokosowy

Olej roślinny, który otrzymywany jest poprzez tłoczenie i rozgrzanie miąższu orzechów kokosowych. Bardzo rzadko występuje w sprzedazy, jako olej tłoczony na zimno. 

Olej posiada właściwości nawilżające, może być stosowany na skórę całego ciała, a także jako maseczka lub serum na włosy. Jako jedyny tłuszcz, jest w stanie wniknąć wgłąb włosa, dzięki czemu stają się one miękkie, lśniące i mocne. 

Olej kokosowy doskonale pomaga zwalczać wszelkie choroby skórne i trądzik. Zawiera także naturalne antyoksydanty, które zwalczają wolne rodniki, spowalniając procesy starzenia się skóry, sprawiając jednocześnie, że staje się ona jędrna i elastyczna. Jest naturalnym filtrem słonecznym. 

Olej kokosowy ma szerokie zastosowanie w kosmetyce, medycynie jak i gastronomii. polecany jest do stosowania zewnętrznego oraz do spożycia.